WMD:

WebmasterDersler

1 Eylül 2014 Pazartesi

Bloglar İçin Nasıl Temalar Seçilmelidir?



Belkide bu konu birçok kişinin uzun uzun düşünmesine ve kararsız kalmasına neden olmuş bir konudur. Bunun nedeni ise binlerce tema bulunmasıdır. Yani Google'a "blogger tema" veya "wordpress tema" yazarsanız ne kadar çok sonuç olduğunu görürsünüz. Bu kadar sonuç olunca ister istemez insanın kafası karışıyor. Öncelikle görünüşü hoşunuza giden birkaç temayı tek tek inceleyiniz birkaçını eledikten sonra kalanların diğer özelliklerine bakmaya geçebilirsiniz.


Mesela özelliklerden biri de kullanışlı olmasıdır. Yani gelen ziyaretçiyi rahatsız etmemeli ziyaretçi o bloga geldiğinde rahat rahat makale okuyabilmeli ve rahat rahat gezebilmelidir. O yüzden kullanışlı ve açık temalar kullanmalısınız. Yani kategoriler filan açık bir şekilde görülmelidir.

İkinci özellik ise reklam yerleridir. Reklam yerleri ziyaretçiyi rahatsız edecek yerlerde olmamalıdır. Yani ziyaretçi makaleyi okurken o reklam onu hiçbir şekilde rahatsız etmemelidir gerekirse reklam alanları çok az olan temalar kullanın çünkü reklam ne kadar fazla olursa olsun ziyaretçiyi rahatsız ediyorsa o reklamdan hiçbir kazancınız olmaz bu da sizin zararınıza olur.

Diğer bir özellik ise renklerdir. Yani renkler gözü yormayan renkler olmalıdır. Temadaki renkler gözü yorarsa ziyaretçilerin sitede durma oranları düşer yani insanlar neden gözlerini yoran bir sitede yazılar okusun ki? Buda zamanla ziyaretçi kaybına neden olmaktadır.

Bu 3 özelliği dikkate alarak daha yararlı temalar bulabilirsiniz.

Bazende bulduğunuz temalar Türkçe olmaz bu gibi durumda çevirmeniz gerekmektedir. Fazla bir kod bilgisi gerekmez yani çoğu insanın kendi başına yapabileceği bir şeydir. Yinede benim blogumda çeviri  iyi olsun hiçbir hata olmasın ve ben bununla uğraşmayayım diyorsanız birçok forumda bunu parayla yapan kişiler bulabilirsiniz. Onlarla anlaşıp çevirebilirsiniz ancak bundaki önemli nokta ise daha önce bu işi yapmış deneyimli kişilerle çalışmanızdır. Aksi taktirde blogunuz çöplüğe dönebilir.
Share it Please

ilkoynanis

www.webmasterdersler.com

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright @ 2013 Webmaster-Dersleri. Designed by Templateism | Love for The Globe Press