WMD:

WebmasterDersler

26 Mayıs 2014 Pazartesi

Scam Nedir?Nasıl Korunulur?

Scam internetten para kazanma vaadi verip daha sonra ise paranızı ödemeyen sitelere denmektedir. Scam olan reklam şirketlerinin sayısı çok fazla olduğu için bu yazıyı yazma gereksinimi duydum.Daha önce birçok kez scam sitelerde zaman kaybettiğim için bilgilerimi sizinle paylaşmak istedim.Öncelikle scam reklam şirketi kavramını ve nasıl olduğunu açıklayalım. Scam reklam şirketi siz minimum ödeme limitine ulaştığınızda ve ödeme talep ettiğinizde saçma sapan sebeplerle hesabınızı kapatan ya da ödeme yapmayan şirkettir. Sizin  emeğinizi paranızı ve zamanınızı çalmaktan başka bir işe yaramaz.Bu sitelerden korunmanın en basit yolu çalışacağınız reklam şirketini araştırmaktır. Şirketin ismini birkaç forumda araştırmalı ve insanların bu site hakkında neler düşündüğünü araştırmalısınız.Hatta bazı forumlarda ödeme kanıtları mevcuttur.Ödeme kanıtına bakarken kanıtın eski olup olmamasına dikkat ediniz. İlk zamanlarda scam olmayan fakat sonralarda scam olan reklam şirketleri de vardır. 

Sitenin scam olup olmadığını anlamanın ikinci yolu da siteyi biraz incelemektir. Çok fazla hata sayfalar çok yavaş yüklenen bazı sayfalar yüklenmeyen tasarım olarak çok kötü olan sitelerden uzak durmanızı öneririm.


Üçüncü yol ise sitenin destek vermesidir. Sitenin destek bölümüne başvurduğunuzda cevap belirtilen süre içinde geliyorsa ve site yöneticileri kullanıcılarla sık sık ilgileniyorsa siteye güvenebilirsiniz. Ama bazı sitelerin belli bir süresi vardır.Mesela destek bölümünde 48 saat içinde cevap vereceğiz yazıyorsa 48 saatin dolmasını bekleyiniz. Scam olmadığı halde sitenin adını kötülemiş olursunuz ki bu da reklam şirketini zarara sokar.

Yinede bu özellikleri kapsayan reklam şirketlerine tamamen güvenmeyiniz. Ödeme limitini aştığınızda ödeme istemenizi tavsiye ederim. Paranızı toplu çekmek yerine sık sık çekmeniz sizin için daha güvenli olacaktır.
Share it Please

ilkoynanis

www.webmasterdersler.com

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright @ 2013 Webmaster-Dersleri. Designed by Templateism | Love for The Globe Press